مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» روغن برگاموت: موارد استفاده، فواید و دستور العمل ها

روغن برگاموت: موارد استفاده، فواید و دستور العمل ها

بهترین کاربردهای روغن ترنج چیست؟

روغن ترنج از پوست میوه پرتقال برگاموت به دست می آید. پرتقال ترنج که با نام علمی Citrus bergamia شناخته می شود، تقریباً به اندازه پرتقال معمولی است، اما دارای رنگ لیمویی و گلابی شکل است. آب ترنج تلخ تر از گریپ فروت است اما در مقایسه با لیمو شیرین تر است، از این رو معمولا به عنوان «لیمو شیرین» شناخته می شود. 

نام آن از "برگاموم" شهری در لمباردی ایتالیا گرفته شده است که این میوه در آن به طور گسترده تولید می شود. اگرچه این گیاه گرمسیری است، اما اکنون در اروپا نیز رشد می کند. این درخت شبیه درخت لیمو با برگهای بیضی شکل بلند است که ارتفاع آن تا حداکثر 10 فوت می رسد. روغن ترنج یک اسانس فشرده سرد است یعنی این روغن به روش فشرده سازی سرد استخراج می شود. اسانس ترنج دارای رایحه دلربا و با طراوت مرکبات است که به همین دلیل معمولا در رایحه درمانی استفاده میشود و روغن ترنج مایعی شفاف و فرار است که گاهی اوقات دارای رنگ سبز مایل به زرد یا سبز است. تقریباً 95 درصد از این اسانس از اجزای فرار تشکیل شده است.

اسانس ترنج از لحاظ تاریخی در طب عامیانه ایتالیا و در طب آیورودا برای درمان مشکلات مربوط به هضم، سلامت پوست و تب مورد استفاده قرار می‌گرفت تا چند بیماری را نام ببرند که می‌توانست به طور موثر آن را تسکین دهد.  

افزودن روغن برگاموت به چای سیاه معمولی منجر به ایجاد چای محبوب ارل گری شد. اسانس ترنج که در حال حاضر در کالابریا ایتالیا تولید می شود، در بازار تجارت بین المللی از بالاترین کیفیت برخوردار است.

 خواص مفید روغن ترنج؟

اسانس ترنج فواید زیادی برای سلامتی دارد. روغن ترنج دارای خواص ضد درد، ضد افسردگی، ادرارآور، مقوی، خوشبو کننده و ضد عفونی کننده است که به همین دلیل برای سلامت کلی بدن شما مفید است و اجازه دهید در مورد برخی از خواص مفید رایج روغن ترنج صحبت کنیم


خواص و فواید انبه برای بدن مطلب مرتبط خواص و فواید انبه برای بدن

1. ضد عفونی کننده

اسانس ترنج دارای خواص ضد عفونی کننده و حاوی ترکیبات خاصی است که خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد. از رشد میکروب هایی مانند باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها جلوگیری می کند. بنابراین برای جلوگیری از عفونت های پوست و پوست سر مفید است. به درمان شوره سر، اگزما ، بثورات و خارش پوست، بریدگی ها و زخم های جزئی کمک می کند. از عفونت روده بزرگ، روده، مجاری ادراری و کلیه جلوگیری می کند.


2. آنتی باکتریال

اسانس ترنج به دلیل وجود ترکیب شیمیایی لینالول دارای خواص ضد باکتریایی است. لینالول مسئول درمان چندین عفونت باکتریایی از جمله عفونت باکتریایی است که باعث بیماری های ناشی از غذا می شود.


3. ضد افسردگی

اسانس ترنج به دلیل داشتن رایحه مرکباتی که باعث شادابی و آرامش ذهن و بدن می شود معمولاً در رایحه درمانی استفاده میشود.هنگامی که روغن ترنج با بخار آب استنشاق میشود، اضطراب و خستگی را کاهش می دهد. مطالعات نشان می دهد که ترنج یک ضد افسردگی عالی است زیرا به مغز سیگنال می دهد که دوپامین و سروتونین ترشح کند.


4. آنتی بیوتیک

اسانس ترنج دارای خواص آنتی بیوتیکی قوی است که به جلوگیری از انتشار آلرژن ها در خون که باعث بیماری های تنفسی می شوند کمک می کند. به همین دلیل روغن ترنج در درمان سرماخوردگی و سرفه بسیار موثر است. برای تسکین ناراحتی های تنفسی، این اسانس را مستقیماً استنشاق کنید یا 2 تا 3 قطره از روغن ترنج را روی گلو و سینه بمالید تا سریعاً تسکین یابد.

 

تاریخچه روغن برگاموت

مرکبات ترنج که بیشتر به نام ترنج شناخته می شود از خانواده Rutaceae است که با نام Citrus بهتر شناخته می شود. میوه این درخت تلاقی بین لیمو و پرتقال است که به میوه کوچک و گرد کمی گلابی شکل و رنگ زرد می دهد. برخی فکر می کنند که میوه شبیه یک پرتقال کوچک به نظر می رسد. برگاموت رایحه ای محبوب در صنعت عطرسازی است و رایحه قوی آن آن را به یکی از اجزای مهم در بسیاری از عطرها تبدیل می کند که در آن به عنوان نت بالایی عمل می کند.

نظریه هایی در مورد چگونگی دریافت نام برگاموت به این میوه وجود دارد. یک نظریه می گوید که نام آن ترکی به معنای "گلابی خداوند" است، و نظریه دیگر بیان می کند که این نام از شهر ایتالیایی برگامو گرفته شده است، جایی که به طور گسترده کشت شد و برای اولین بار به فروش رسید. این میوه همچنین در آرژانتین، برزیل، الجزایر، ساحل عاج، مراکش، تونس، ترکیه و آسیای جنوب شرقی، جایی که ریشه دارد، تولید می شود. درخت ترنج علیرغم اینکه یک گیاه گرمسیری است در اروپا رشد خوبی دارد.

از نظر تاریخی، آب میوه ترنج توسط مردم بومی ایتالیا برای درمان مالاریا و دفع کرم های روده استفاده می شد، در حالی که روغن ترنج در طب عامیانه ایتالیایی به عنوان یک ضد عفونی کننده و برای کاهش تب استفاده می شد. هنگامی که اسانس ترنج به عنوان طعم دهنده در چای سیاه استفاده شد، چای به عنوان چای ارل گری شناخته شد. در طب آیورودا، روغن ترنج برای تسکین آکنه، بثورات پوستی، زخم ها و گلودرد و عفونت های مثانه استفاده شده است. همچنین برای کاهش تب، چاقی، افسردگی، اگزما، التهاب لثه، نفخ شکم، کاهش اشتها و رفتارهای اجباری استفاده می شود.


تولید فعلی اسانس ترنج کالابریا در منطقه ساحلی کالابریا ایتالیا 80 درصد کل تولید جهان را تشکیل میدهد و در بازار تجارت بین المللی از بالاترین کیفیت در نظر گرفته می شود. ترنج یکی از محبوب‌ ترین اسانس‌هایی است که امروزه به دلیل اثربخشی، فواید سلامتی و کاربردهای متنوع آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  

فواید روغن برگاموت

ترکیبات شیمیایی اصلی اسانس ترنج عبارتند از: لیمونن، لینالیل استات، لینالول، پینن، برگاپتن، ترپینئول، نرول، نریل استات، بتا بیزابولن، ژرانیول، ژرانیول استات و میرسن.

 

اعتقاد بر این است که لیمونن فعالیت زیر را نشان می دهد:

آنتی اکسیدان

محرک

گوارشی

سم زدا

مهار کننده های اشتها

 

لینالیل استات

ضد التهاب

قابض

ضد درد

هیپوتانسور

 

لینالول

آرام بخش

ضد افسردگی

تفاوت سروتونین و دوپامین مطلب مرتبط تفاوت سروتونین و دوپامین

ضد التهاب

 

پینن

ضد التهاب

ضد عفونی کننده

انتظاری

برونکودیلاتور

 

ترپینول

میکشی

ضد التهاب

آنتی باکتریال

ضد قارچ

 

نرول

آنتی اکسیدان

آرام بخش

ضد التهاب

ضد افسردگی

 

ژرانیول

آنتی اکسیدان

آنتی باکتریال

ضد عفونی کننده

ضد درد

 

ژرانیول استات

ضد قارچ

ضد عفونی کننده

ضد ویروس

انرژی زا

محرک

گرم شدن

ادرار آور

آفرودیزیک

 

میرسن

ضد التهاب

ضد درد

آنتی بیوتیک

آرام بخش

اسانس ترنج که در کاربردهای رایحه درمانی استفاده می شود، به کاهش اضطراب و استرس کمک می کند و در نتیجه علائم افسردگی را کاهش می دهد. ترکیبات آلفا-پینن و لیمونن این روغن باعث نشاط، طراوت و تحریک آن می شود. استنشاق روغن ترنج همچنین می تواند متابولیسم را با افزایش هورمون ها و مایعاتی که به هضم و جذب مواد مغذی کمک می کنند، حفظ کند. این می تواند با منظم کردن حرکات روده، یبوست را کاهش دهد. رایحه آرامش بخش و تسکین دهنده اسانس ترنج آرام بخش است و می تواند با قرار دادن کاربر در حالت آرامش به اختلالات خواب مانند بی خوابی کمک کند. رایحه مرکباتی روغن ترنج آن را به اسپری اتاقی خوشبو کننده برای از بین بردن بوی نامطبوع تبدیل می کند. ماهیت ضد اسپاسم روغن ترنج به این معنی است که کسانی که از مشکلات تنفسی مانند سرفه مزمن رنج می برند، ممکن است تشنج ناشی از سرفه را تسکین دهند. خواص ضد احتقان و خلط آور آن مجرای بینی را پاک می کند و با شل شدن خلط و مخاط باعث تنفس راحت تر می شود و در نتیجه میکروب ها و سموم بیشتری را که باعث بیماری می شوند از بین می برد.


استفاده از روغن ترنج به صورت آرایشی یا موضعی می تواند با جلوگیری از رشد باکتری های مضر پوست را ضد عفونی کند. هنگامی که به آب حمام یا صابون اضافه می شود، ترک های روی پوست و پاشنه پا را از بین می برد و همچنین از پوست در برابر عفونت ها محافظت می کند. استفاده در محصولات مو، می تواند درخشندگی مو را افزایش داده و از ریزش مو جلوگیری کند. با تحریک هورمون هایی که احساس درد را کاهش می دهند، می تواند سردرد، درد عضلانی و رگ به رگ شدن را تسکین دهد. روغن ترنج به‌عنوان یک سیکات‌ریزان، می‌تواند تولید چربی پوست را متعادل کند و با صاف کردن رنگ پوست، ظاهر آثار و اسکارهای ناخواسته را کاهش دهد. با استفاده از آن در یک دئودورانت طبیعی، روغن ترنج می تواند باکتری هایی که باعث بوی بدن می شوند را از بین ببرد.


اسانس ترنج که در پزشکی استفاده می شود، به عنوان یک تب گیر عمل می کند که با مبارزه با عفونت هایی که باعث تب میشوند، به بدن کمک می کند تا از بیماری بهبود یابد. با افزایش ترشح عرق، دمای بدن را کاهش میدهد و در عین حال بدن را از سموم از طریق منافذ و غدد پاک میکند. روغن ترنج دارای خواصی است که با محافظت از زخم ها و اگزما در بهبود سریع زخم ها و جلوگیری از ایجاد عفونت های جدید موثر است.

 

همانطور که نشان داده شد، اسانس ترنج دارای خواص درمانی زیادی است. موارد زیر فواید متعدد آن و انواع فعالیت هایی که اعتقاد بر این است که نشان می دهد را نشان می دهد:

 

آرایشی: محرک، دئودورانت، مقوی، ضد باکتری، تسکین دهنده

بوی بد: محرک، ضد افسردگی، دئودورانت، ضد اسپاسم، آرام بخش، تب بر، آرام بخش، تسکین دهنده، ضد درد، آنتی بیوتیک، ضد عفونی کننده

دارویی: مسکن، محرک، ادرارآور، ضد عفونی کننده، ضد افسردگی، مقوی، ضد بیوتیک، ضد اسپاسم، آرام بخش، ضد عفونی کننده، تب بر، هضم کننده، آرام بخش، ضد باکتری، ضد ویروسی

  

کشت و برداشت روغن برگاموت با کیفیت

درخت مرکبات ترنج یا درخت ترنج درختی همیشه سبز است که در ابتدا با کاشت بذر یا قلمه رشد می کرد. هنگامی که ریشه ها در سال 1862 شروع به پوسیدگی کردند، تقریباً تمام باغات مرکبات در کالابریا از بین رفت. سپس ترنج با پیوند زدن میوه یا جوانه ترنج به پرتقال تلخ شروع به کشت کرد. علیرغم مقاوم بودن درخت، خود میوه از همه مرکبات لطیف ترین است و باید در برابر یخ زدگی محافظت شود که به آن آسیب می رساند.

در زمستان، گل های کوچک، سفید و معطر به شکل ستاره روی درخت شروع به شکوفه دادن می کنند. در تابستان، این درخت میوه های گلابی شکل زرد رنگی تولید می کند که به نظر می رسد تلاقی بین لیمو/لیمو شیرین و پرتقال است و معمولاً در کاربردهای آشپزی و عطرسازی استفاده می شود. 

میوه ترنج با رسیدن زرد می شود و ظاهر آن با یک پرتقال کوچک قابل مقایسه است.

این درخت تا 3 سال پس از پیوند هیچ میوه ای تولید نمی کند. این درخت پس از 12 سالگی به طور کامل بالغ میشود و در آن زمان می تواند صدها میوه تولید کند. پس از بلوغ درخت تا سن 15 سالگی، میتواند تقریباً 1 کیلوگرم اسانس تولید کند. در سنین 70-80 سالگی، بهره وری درخت شروع به کاهش می کند و غیرقابل استفاده می شود.

در ایتالیا، زمانی که میوه‌های ترنج برداشت می‌شوند، بین ماه‌های نوامبر و ژانویه که تقریباً رسیده‌اند، آن‌ها را با دست می‌چینند، سپس قبل از استخراج آن‌ها را تمیز می‌کنند.


روغن برگاموت چگونه تولیدمی شود؟

اسانس ترنج از بیان سرد پوست میوه ترنج زمانی که میوه تقریبا رسیده است به دست می آید. در گذشته بیان ترنج که به آن پرس سرد نیز می گفتند، با دست انجام می شد و شامل فشار دادن پوست میوه بود تا زمانی که اسانس ها از سلول های داخل پوست خارج شوند.


امروزه یک دستگاه مکانیکی اغلب همان فرآیند را انجام می دهد. پوست میوه کنده می شود و سپس در معرض نیروی گریز از مرکز قرار می گیرد که اسانس ها را از آب و قطعات میوه جدا می کند. 100 میوه ترنج تقریباً 3 اونس تولید می کند. اسانس ترنج. پس از بیان سرد، رنگ روغن ترنج از زرد روشن تا سبز تیره متغیر است. رایحه آن رایحه ای تازه، شیرین و مرکباتی با ته رنگی تند و ته رنگ گلی است.


موارد استفاده از روغن ترنج

کاربردهای اسانس ترنج فراوان است، از دارویی و خوشبو گرفته تا آرایشی. اشکال مختلف آن شامل روغن، ژل، لوسیون، صابون، شامپو، اسپری و شمع سازی است.


روغن ترنج که با روغن حامل رقیق شده و به صورت موضعی استفاده می شود، دردهای عضلانی و بدن از جمله سردرد و ناراحتی های مرتبط با آرتریت را تسکین می دهد. خواص ضد التهابی آن قرمزی، خارش و تورم را از بین می برد. اسانس ترنج به دلیل فعالیت های ضد عفونی کننده و قابض خود، افزودنی عالی به لوازم آرایشی است که برای کمک به پوستی درخشان و یکنواخت است. به عنوان یک تونر منافذ پوست را تمیز کرده و بافت های پوست را تقویت می کند. ترکیب روغن ترنج در شامپو و شوینده های بدن و مالیدن آن به پوست سر و بدن ممکن است باعث تقویت مو، تحریک رشد آن و از بین بردن خارش و سوزش پوست سر و پوست شود. هنگامی که با اسانس های بابونه و رازیانه ترکیب می شود، می توان این ترکیب را در ناحیه شکم ماساژ داد تا سوء هاضمه و گاز معده را از بین ببرد.


در رایحه درمانی، برگاموت به عنوان یک عطر طبیعی و یک خوشبو کننده هوا غیر سمی عمل می کند که فضای آرامش بخشی ایجاد می کند و رایحه های نامطبوع را از بین می برد. هنگامی که منتشر می شود، خواص ضد نفخ آن باعث تسکین دستگاه گوارش می شود. می توان آن را به لوازم آرایشی خانگی معطر طبیعی، شمع ها و صابون ها اضافه کرد. شناخته شده است که برای ایجاد احساس شادابی و تجدید، برای بهبود حالات منفی برای جلوگیری از افسردگی، و برای تسکین بی حالی، عصبی بودن و بی خوابی مفید است. هنگامی که اسانس ترنج با یک مرطوب کننده مانند کرم صورت یا لوسیون ترکیب می شود، می تواند تسکین یافته و بهبود سریع تر بریدگی ها، آکنه، پسوریازیس و آبله مرغان را تسکین دهد.


برای تمیز کردن بطور طبیعی و پاکسازی فضای خانه ضد میکروبی و ویروس، اسانس ترنج را می توان با اسانس گریپ فروت مخلوط کرد و سپس در آب رقیق کرد و قبل از استفاده به عنوان پاک کننده سطوح، داخل یک بطری اسپری تکان داد. این ترکیب نه تنها با از بین بردن باکتری های مولد بو، ضد عفونی می کند، بلکه بو را نیز از بین می برد.


موارد منع مصرف روغن برگاموت

طبق دستورالعمل های NAHA، New Directions Aromatics (NDA) مصرف روغن های ضروری را توصیه نمی کند. قبل از استفاده از روغن ترنج برای اهداف درمانی، مشورت با پزشک ضروری است. به ویژه به زنان باردار و شیرده و کسانی که داروهای تجویزی مصرف می‌کنند توصیه می‌شود که بدون نظر پزشک از اسانس ترنج استفاده نکنند. همچنین به افرادی که کمبود پتاسیم دارند توصیه می شود از این روغن استفاده نکنند، زیرا ترنج باعث کاهش پتاسیم در بدن می شود که عواقب آن شامل گرفتگی عضلات و پرش می شود. روغن ترنج را باید همیشه در مکانی نگهداری کرد که برای کودکان، به ویژه افراد زیر 7 سال، غیرقابل دسترس باشد.


قبل از استفاده از روغن ترنج، آزمایش پوست توصیه می شود. این کار را می توان با رقیق کردن اسانس در روغن حامل و استفاده از مقدار کمی در ناحیه کوچکی از پوست که حساس نیست انجام داد. روغن ترنج را هرگز نباید در نزدیکی چشم ها، داخل بینی و گوش ها و یا در سایر نقاط حساس پوست استفاده کرد. 

پس از استفاده موضعی، باید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب شود، زیرا روغن ترنج ممکن است پوست را به اشعه ماوراء بنفش حساس کند. این امر به ویژه در مورد روغن ترنج حاوی ترکیب شیمیایی فوتوتوکسیک برگاپتن صدق می کند، که می تواند در صورت قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید باعث تحریک پوست شود. تحریک پوست شامل تاول، دلمه، قرمزی و تغییر رنگدانه های پوست است. اسانس ترنج بدون برگاموت نسبتاً غیر سمی و غیر تحریک کننده است. 


فرم ارسال نظر





  خدمات پرستاری در تهران   |   ساخت وبلاگ  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


دو رپورتاژ سفارش بده یک رپورتاژ هدیه بگیر دو رپورتاژ سفارش بده یک رپورتاژ هدیه بگیر مشاهده